Događaji

Prijedlog potpisao gradonačelnik

Glavašev sin bit će sudac porotnik u Osijeku

Glavašev sin bit će sudac porotnik u Osijeku

U zakonu također stoji kako dužnost suca porotnika može obavljati punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja te dužnosti

Filip Glavaš, 19-godišnji sin Branimira Glavaša, ove jeseni postat će sudac porotnik Općinskog suda u Osijeku. Na tu je dužnost imenovan 7. srpnja odlukom osječkog Gradskog vijeća. Prijedlog za imenovanje sudaca porotnika je, kako piše Jutarnji list, 23. lipnja ove godine potpisao osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Filip Glavaš će tako obnašati dužnost suca porotnika i sjediti u sudskim vijećima Općinskog suda iako njegov otac ne priznaje pravne institucije Republike Hrvatske i njihove presude. No, ne samo to; Zakon o sudovima izričito zabranjuje da na poziciju suca porotnika budu imenovani članovi bilo koje političke stranke, a Filip Glavaš je član HDSSB-a, što se može provjeriti i na njihovim službenim internetskim stranicama.

U zakonu također stoji kako dužnost suca porotnika može obavljati punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja te dužnosti. Kako se točno definira osoba "dostojna obnašanja" nije sasvim razjašnjeno, ali vjerojatno se u to ne uklapa ritualno paljenje HDZ-ove zastave na skupu HDSSB-a u Belišću, što je Filip Glavaš napravio u svibnju prošle godine pa zatim izjavio kako bi "to napravio ponovno, bez obzira na posljedice".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.