Događaji

Dolazak srpskog predsjednika

Ivo Josipović dočekao Tadića na Pantovčaku

Ivo Josipović dočekao Tadića na Pantovčaku

Za vrijeme boravka Tadića u Hrvatskoj na snazi su visoke mjere sigurnosti

Srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću priređen je u Zagrebu svečani državnički doček u povodu njegova dvodnevnog službenog posjeta Hrvatskoj.

Predsjednik Ivo Josipović, dočekao ga je pred Uredom predsjednika na Pantovčaku. U čast posjeta srbijanskog predsjednika intonirane su himne Hrvatske i Srbije nakon čega su dvojica predsjednika pregledala počasnu zaštitnu bojnu i zaustavili se pred hrvatskom zastavom koju je Tadić pozdravio naklonom glave.

Na Pantovčaku su u tijeku razgovori Tadića i Josipovića s državnim izaslanstvima nakon kojih je predviđena konferencija za novinare. U izaslanstvima je nekoliko ministara obiju vlada, zastupnici u parlamentima Hrvatske i Srbije te drugi visoki dužnosnici.

Susret prati veliki broj hrvatskih i srbijanskih novinara i foto reportera.

Za vrijeme boravka Tadića u Hrvatskoj na snazi su visoke mjere sigurnosti. Iz tih razloga ni novinarskim ekipama nije bio dopušten ulazak na zagrebački aerodrom kako bi se snimio sam dolazak visokoga gosta. Kolona pod pratnjom mogla se snimiti s propisane udaljenosti. Uz trasu kojom je prolazio uklanjalo se sve što može predstavljati ugrozu sigurnosti.

Zagrepčanima, koji su navikli na posjete visokih izaslanstava, posebne mjere sigurnosti i regulacije prometa ne smetaju. A činjenicu da ovaj put u posjet Hrvatskoj stiže srbijanski predsjednik, uglavnom pozdravljaju, prenosi HTV .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.