Događaji

Wkileaks otkriva

Wikileaks: Droge i alkohol na feštama bogatih Arapa

Wikileaks: Droge i alkohol na feštama bogatih Arapa

Gola tijela, alkohol u velikim količinama, mladi u euforičnom plesu i droga...

U telegramu 235420 koji su 29. listopada 2008. predstavnici američkog konzulata u Jeddahu (zapadna obala Saudijske Arabije) poslali centrali u Washingtonu opisuje se raskalašenost u rezidenciji jednoga princa iz obitelji Al Thunayan i način na koji saudijska mladež izbjegava islamski zakon.

Diplomati su pozvani na slavlje u povodu Halloweena i opisuju kako u rezidenciji, nakon što sa sebe svuku duge halje koje pokrivaju kompletno tijelo, prizor sliči na klasiku u noćnim klubovima Zapada: gola tijela, alkohol u velikim količinama, mladi u euforičnom plesu i droga.

'Bilo je tu oko 150 osoba, muškarci i žene, između 20 i 30 godina, koje su se okupile na poziv princa i kompanije koja promovira energetsko piće koje se počelo prodavati u zemlji', piše u izvještaju u kojem se ističe kako su saznali da je velik broj žena dolazio iz krugova prostitucije.

Da bi izbjegli vjersku policiju, pripadnici jet seta uvijek se udruže s nekim od 10.000 prinčeva koliko ih ima u zemlji, što daje legitimitet za kršenje zakona. Naime, policija ne smije intervenirati tamo gdje se pojavljuje netko iz kraljevske loze.

U rezidenciju ne može ući bilo tko, jer ulaz strogo čuvaju sigurnjaci iz Nigerije, koji se nazivaju 'khawi', a koji rade isključivo pod naredbama princa.

On, iako neće imati prilike da naslijedi tron, posjeduje luksuznu vilu, skupe automobile, dvorjane i doživotno bogatstvo, što se prinčevima osigurava samom činjenicom da pripadaju kraljevskoj obitelji Al Saud, na vlasti od osnutka države 1932. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.