Događaji

Nezadovoljni novinari

Djelatnicima HRT-a zabranjen pristup Facebooku

Djelatnicima HRT-a zabranjen pristup Facebooku

Novinari HRT-a odmah su se pobunili da im je ukidanjem Facebooka uskraćen pristup jednom od glavnih sredstava za dobivanje informacija

Djelatnici HRT-a više nemaju pristup Facebooku. Odluka je to koju je donio v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac, a koju su jutros u djelo proveli informatičari na HRT-u. Osim Facebooka, na Prisavlju se od danas više ne može pristupiti ni Twitteru, Iskrici, LinkedInu, Smokvici, stranici ptičica.gorila.hr i još 25 online igrica, rekla nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Ova odluka v.d. glavnog ravnatelja novinare je odmah podigla na noge. Nakon otprilike pola sata blokade, Facebook se vratio na njihove računalne zaslone.

Međutim, prerano su se ponadali da je zabrana bila kratkog vijeka, te su navedene stranice opet blokirane.

"Informatika će omogućiti pristup Twitteru i Facebooku onim djelatnicima koji aktivno rade na tim domenama u poslovne svrhe", kaže HRT-ova glasnogovornica.

Novinari HRT-a odmah su se pobunili da im je ukidanjem Facebooka uskraćen pristup jednom od glavnih sredstava za dobivanje informacija. No, vodstvo javne televizije očito smatra da njihovi


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.