Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, u Dalmaciji umjereno jugo

Pretežno sunčano, u Dalmaciji umjereno jugo
I. P.

Sunčanije će biti na srednjem Jadranu, dok će u unutrašnjosti Dalmacije biti jačeg razvoja oblaka, osobito od sredine dana. Uz obalu će puhati umjereno jugo, a more će biti malo do umjereno valovito

U početku ponedjeljka u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, a od sredine dana umjeren razvoj oblaka. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar uz najvišu temperaturu između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar. Pritom uglavnom suho i djelomice sunčano. Najniža temperatura između 10 i 12 °C, a najviša dnevna od 23 do 25 °C. 

Malo manje toplo bit će u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu uz djelomice sunčano vrijeme. Uz jači razvoj oblaka ne može se isključiti mogućnost za poneki pljusak. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju povremeno jak, u višim predjelima na udare i olujan. 

Sunčanije će biti na srednjem Jadranu, dok će u unutrašnjosti Dalmacije biti jačeg razvoja oblaka, osobito od sredine dana. Uz obalu će puhati umjereno jugo, a more će biti malo do umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano. Ujutro vjetar slab, a zatim umjereno jugo. Najviša temperatura zraka između 21 i 24 °C, dok je temperatura mora oko 19 °C.


Reci što misliš!