Događaji

Povedite izdajice

Branitelji su prosvjedovali dok je Kosor bila s Brammertzom

Branitelji su prosvjedovali dok je Kosor bila s Brammertzom

Kolona s s Brammertzovim autom prošla je desetak metara od skupine prosvjednika koji su mu poručili da na putu iz Hrvatske sa sobom povede i sve hrvatske izdajice

Premijerka Jadranka Kosor sastala se u srijedu u Banskim dvorima s glavnim haaškim tužiteljem Sergeom Brammertzom. U vrlo otvorenom razgovoru analizirala se dosadašnja suradnja Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom, piše 24sata.hr

Premijerka je rekla da će se ona nastaviti sukladno Ustavnom Zakonu o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. Ponovila je i kako je odlukom Vlade zatraženo stjecanje statusa prijatelja suda, stoji u priopćenju Vlade.

Haaški tužitelji nije htio davati nikakve izjave nakon završetka sastanka. Poručio je okupljenim novinarima: "Ne danas, nemam vremena".

Tridesetak ljudi naoružalo se transparentima 'EU - ne hvala', 'Hrvatski ponos - Gotovina, Norac, Glavaš, Praljak, Merčep, Kordić', 'Brammertz egzekutor' i 'Uzmite Šeksa, vratite nam branitelje' i prosvjedovali u središtu Zagreba zbog dolaska haaškog tužitelja Sergea Brammertza. Okupili su se oko 16 sati na Cvjetnom trgu i u policijskoj pratnji došli do ugla Ilice i Mesničke ulice.

Kolona s s Brammertzovim autom prošla je desetak metara od skupine prosvjednika koji su mu preko megafona poručili da na putu iz Hrvatske sa sobom povede i sve hrvatske izdajice. Organizator Zvonimir Trusić rekao je kako 'puzajuća vlada Jadranke Kosor ne predstavlja hrvatski narod, zbog čega ne može ni odlučivati o njegovoj sudbini'.

Smatra da Vlada nikada nije učinila nijedan korak na koji je imala pravo te da se godinama ravnodušno odnosila prema Haagu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.