Događaji

Gužve na cestama

Kilometarske kolone na autocestama

Kilometarske kolone na autocestama

Velike su gužve i duga čekanja i na graničnim prijelazima

Pojačan je promet na većini cesta, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima.

Vozi se u koloni Zagrebačkom obilaznicom (A3), od čvorova Jankomir i Buzin prema Lučkom, te na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko na izlazu s autoceste prema Zagrebu duga je oko četiri kilometra.

HAK savjetuje vozačima da koriste i naplatne postaje Demerje gdje se cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, te ENC uređajima.

Također upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila te poštuju ograničenja brzine koja je na pojedinim dionicama, zbog povećane gustoće prometa, smanjena na 60 kilometara na sat.

Na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 4,5 kilometra prije čvora Umag u smjeru Slovenije. Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera dolazi do povrememih zastoja (u smjeru Slovenije kolona je duga oko pet, a u smjeru Zagreba oko tri kilometra). Promet je vrlo gust i preko Krčkog mosta.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko pet kilometara. Vozila se isključju kod čvora Krapina i dalje voze državnom cestom D1 prema graničnom prijelazu Macelj.

Velike su gužve i duga čekanja i na graničnim prijelazima. Na ulasku: Gornji Brgat i Stara Gradiška (30 minuta), Goričan (jedan sat), Karasovići (dva sata), Slavonski Brod, Gabela Polje, Mali Prolog i Aržano (do 20 minuta). Na izlasku: Stara Gradiška (45 minuta). U oba smjera: Macelj, Bregana, Pasjak, Kaštel i Plovanija (do 30 minuta).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.