Događaji

Bez dogovora

Ministar Jakovina primio mljekare

Ministar Jakovina primio mljekare

Četrnaesti je dan mljekarskih prosvjeda. Mljekari su i dalje na cestama diljem zemlje, a dvjestotinjak ih je oko podneva došlo i ispred ministarstva poljoprivrede gdje je njihove predstavnike u 14 sati primio ministar Jakovina. Sastanak je završio nešto iza 16 sati.

Čim su došli ispred ministarstva mljekari su hrvatsku zastavu spustili na pola koplja. Tvrde, došli su crni dani za hrvatsko selo. Čak su i pozvali na minutu šutnje za hrvatsko selo, koje se, kako kažu, nalazi na rubu propasti.

"Hrvatska se nikada neće oporaviti, ukoliko se ne oporavi hrvatsko selo. Nećemo odustati, jer tko zna, možda ćemo za nekoliko mjeseci na istom ovom mjestu prosvjedovati zbog cijene pšenice", izjavila je jedna od prosvjednica, Jasna Marčeta.

Ministar se na kraju javio te primio nezadovoljne mljekare. Pomaka, međutim, ni danas nije bilo. Ministar im je poručio da pregovora nema te istaknuo da, kako su ranije najavili, mogu tužiti državu i prerađivačku industriju.

Iako su najavili obustavu isporuke mlijeka od toga su, barem zasad, odustali.

Nezadovoljni proizvođači mlijeka prosvjeduju već četrnaesti dan, a iz dana u dan se rješenje problema čini sve daljim.

Mljekari su poručili kako od prosvjeda ispred ministarstva neće odustati sve dok se ne ispune njihove želje. Odbacuju otkupnu cijenu koju je najavio najveći otkupljivač mlijeka, Dukat, od 2,30 kuna po litri te zahtijevaju cijenu od 2,71 kunu. Ta je cijena, tvrde, nužna za opstanak hrvatskim mljekara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.