Događaji

Odnos države i Crkve

Kamo ide novac građana koji troše Kaptol i Vlada?

Kamo ide novac građana koji troše Kaptol i Vlada?

Država i Crkva zajedno troše sredstva građana bez odgovornosti za njihovo namjensko trošenje?

Udruga David kritizirala je u priopćenju današnje odnose države i Crkve, koji su, kako tvrde, usmjereni samo na zajedničko trošenje sredstava građana. Osvrnuli su se na izjavu pape Ivana Pavla II., koji je i sam svojevremno naglašavao važnost "zajedništva" Crkve i vlasti.

“Diplomatska predstavništva važan su instrument moderne diplomacije. Ona se ne ograničavaju samo na zaštitu bilateralnih interesa među državama, već proširuju svoju akciju prema potrebama i osnovnim zahtjevima međunarodne zajednice. Da se suzbiju zla i opasnosti, Crkva i država moraju raditi zajedno”, rekao je Papa.

"Država i Crkva rade zajedno. Crkva troši proračunska sredstva, ali ne daje izvješća o načinu trošenja sredstava. Namjena je nepoznata iako je Crkva obvezatna podnositi izvješće državi o namjenskom trošenju sredstava. Kako država ovakvo stanje tolerira, nameće se zaključak. Država i Crkva zajedno troše sredstva građana bez odgovornosti za njihovo namjensko trošenje. Postavljamo pitanje: Kako je to moguće?", stoji u priopćenju udruge.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.