Događaji

42 litre po četvornom metru

Osijek pod vodom, poplavljeni podrumi

Osijek pod vodom, poplavljeni podrumi

U Osijeku je od ponedjeljka navečer palo kiše koliko inače padne u mjesec dana. Uzrokovalo je to brojne poplave kao što su primjerice one u školama i zgradi poduzetničkog inkubatora gdje je zbog oilne kiše popustio i krov, prenosi danas.hr .

U Osijeku je od ponedjeljka navečer do danas palo 42 litre kiše po metru četvornom što je količina koja inače padne u mjesec dana. Više od polovice (27 l/m2) palo je samo u utorak u dva velika pljuska, kazao je osječki meteorolog Željko Lazanin.

"To su velike količine vode u malo vremena i zato se događa da kanalizacijski sustav jednostavno ne može sve 'progutati' i vraća vodu natrag", kazao je Lazanin. Jake oborine izazvale su niz problema u gradu, a vatrogasci su intervenirali više puta. U 1. gimnaziji i Ugostiteljskoj školi zbog poplave je nastava neko vrijeme obustavljena. Učenici su vodu iz podruma pokušavali izbaciti plastičnim posudama, a u Ugostiteljskoj su školi intervenirali i vatrogasci koji su pune ruke posla imali i u zgradi Poduzetničkog inkubatora BIOS.

24sata pišu kako je ondje pod obilnom kišom popustio krov te da je cijela zgrada poplavljena.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.