Događaji

Tribina

Kako unaprijediti lokalnu politiku za mlade?

Kako unaprijediti lokalnu politiku za mlade?

U sklopu projekta RAP dana, 23.11.2012. s početkom u 14 sati, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održati će se javni forum radnog naslova ''Razvoj lokalne politike za mlade''.

 

Svrha je ovog okupljanja, kao i jedan od ciljeva projekta iznošenje prijedloga za unapređenje politike za mlade na lokalnoj i regionalnoj razini politiku za mlade, te prezentacija samog projekta i njegovih rezultata.

Moderator foruma je Elvis Fekete, suradnik na RAP projektu, voditelj ureda Volonterskog centra Istra i trener procesno-participativnih edukacija za mlade iz ZUMbaze trenera udruge za mlade ZUM iz Pule koja je veoma aktivna u razvoju politike za mlade u Istarskoj županiji.

Uvodničar je koordinatorica projekta Dunja Vuković, visa stručna suradnica Narodnog Sveučilišta Dubrava u Zagrebu koja će ujedno i predstaviti RAP projekt. Mladi korisnici programa će također prezentirati projekt, te iznijeti prijedloge za politiku za mlade. Analizu stanja politike za mlade u Republici Hrvatskoj prezentirat će Ankica Milić, predsjednica Mreže Mladih Hrvatske.

Analizu stanja politike za mlade u Zadru izložit će Josip Štokić, predsjednik Savjeta mladih Grada Zadra.

Na forum su pozvani predstavnici lokalne samouprave Grada Zadra i Zadarske županije, predstavnici civilnog sektora, Savijet mladih Grada Zadra, predstavnici Zadarskih udruga mladih i zainteresirani mladi.

Ovaj forum je nastavak okruglog stola naslova "Razvoj politike za mlade" koji se održao u sklopu projekta RAP dana 06.06.2012. u konferencijskoj dvorani hotela Donat - Zadar i daljnjih mitinga, te je rezultat međunarodnih sastanaka i edukacijskih treninga mladih korisnika projekta.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.