Događaji

U pismu poslanom na adresu Pape ...

Predsjednik Vlade Milanović uputio pismo Papi Benediktu XVI.

Predsjednik Vlade Milanović uputio pismo Papi Benediktu XVI.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je pismo Papi Benediktu XVI. u povodu skorašnjeg završetka papinske službe te mu čestitao na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu.

U pismu poslanom na adresu Pape Benedikta XVI, premijer Zoran Milanović čestita mu na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu.

'Sveti Oče, u povodu skorašnjeg završetka papinske službe, osobita mi je čast uputiti Vašoj Svetosti najiskrenije i najljepše čestitke na uspješnom osmogodišnjem pontifikatu, obilježenom odanošću, dostojanstvom, dugoročnom vizijom, a osobito hrabrošću i poniznošću', navodi premijer Zoran Milanović u pismu.

Zahvaljuje Papi Benediktu XVI. što ga je srdačno primio u listopadu 2012. godine 'prigodom prvog službenog posjeta Vatikanu koji se podudarao s dvadesetom obljetnicom uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Hrvatske'.

'U tom pogledu, uvjeren sam da će Vlada RH, koja je privržena čvrstim bilateralnim odnosima sa Svetom Stolicom, nastaviti raditi s nasljednikom Vaše Svetosti na Petrovom prijestolju i najbližim suradnicima, u duhu dijaloga, otvorenosti i međusobnog uvažavanja', stoji u pismu.

Premijer Zoran Milanović zaželio je u svoje osobne ime kao i u ime Vlade i hrvatskog naroda sve najbolje Benediktu XVI. u nastavku duhovnog života.

'Izvolite primiti, Sveti Oče, izraze moga osobitog poštovanja', završava pismo premijer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.