Događaji

Ukinut zdravstveni odgoj

Brojne reakcije na odluku Ustavnog suda

Brojne reakcije na odluku Ustavnog suda

Očekivano, mnoštvo reakcija na odluku Ustavnog suda o ukidanju zdravstvenog odgoja. GROZD slavi i traži ostavku resornog ministra, Željko Jovanović uzvraća - da je ijedna sadržajna činjenica sporna, odmah bi dao ostavku, ovako - nema šanse.

"Radi se o velikom danu za demokraciju u Hrvatskoj", bila je prva reakcija GROZD-ovog Ladislava Ilčića koji je odmah potom zatražio - ostavke.

"Mislim da bi u jednom normalnom društvu ministar sam trebao podnijeti ostavku. Svakako i gospodin Filipović, ravnatelj Agencije koji je bio glavni operativac, ali i pravobraniteljica Mila Jelavić", rekao je Ilčić, a Jovanović uzvratio: "Da je ijedna sadržajna činjenica u kurikulumu zdravstvenog odgoja sporna, ja bih odmah dao ostavku, ovako, samo sam dobio još jaču snagu i volju da izdržim sve ove apsurdne napade".

Pozvao je nastavnike da dovrše nastavu zdravstvenog odgoja u onakvom planu kakav im je zacrtan, odnosno, prema odluci Ustavnog suda po planu koji se provodio do početka ove školske godine. Jovanović nije priznao greške u proceduri, no naglašava da će se odluka Ustavnog suda poštivati pa tako i dio o provođenju javne rasprave.

"Pozivam sve zainteresirane, od udruge nastavnici.org, do Grozda, Hrasta, ostalih biljaka, da podnesu prijedloge, a onda ćemo na temelju tih prijedloga, u srpnju provesti recenziju i to međunarodnu recenziju između ostalog", rekao je Jovanović.

Uz ministra u Bruxellesu stao je i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Jedna agresivna grupa ljudi provodi kulturni rat u Hrvatskoj, to je legitimno ali mi od naše borbe da djeca u Hrvatskoj imaju zdravstveni odgoj na razini jedne Njemačke, nećemo odustati.

"Za hrvatsku djecu zdravstveni i spolni odgoj na razini onog kojeg imaju najuređenije i najbogatije države zapadne civilizacije. Tko hoće na Bizant, neka ide na Bizant", kazao je Milanović.

A politički neistomišljenici protiv kojih će se premijer boriti danas pozdravljaju odluku Ustavnog suda. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručuje.

"Nadam se da ćemo svi skupa ustrajati na negaciji, rekao bih, jednog takvog sasvim krivog pristupa i jednog silovanja i roditelja i djece, uvjetno rečeno jer koristim grubi izraz. Ne može nitko odlučivati o odgoju naše djece, a najmanje jedna stranka koja tu nema što previše za reći", rekao je Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.