Događaji

Izmjene i dopune

Na sjednici Vlade o usklađivanju zakona s EU zakonodavstvom

Na sjednici Vlade o usklađivanju zakona s EU zakonodavstvom

Vlada će i na današnjoj sjednici uglavnom usklađivati zakone s EU zakonodavstvom te prihvatiti izvješće ministra unutarnjih poslova o policijskim poslovima u prošloj godini.

Izmjenama i dopunama Zakona o udrugama te Zakona o zračnom prometu, Vlada će uskladiti norme s europskima budući da to još nije učinjeno. Zakonom o provedbi direktive Europske unije o zaštiti životinja usvaja se novi zakonodavni okvir i propisuju nova pravila. Tako se zabranjuje uporaba stupica, kao i stavljanje na tržište krzna od mačaka i pasa te bilo kakvih proizvoda od tuljana. Propisuje se veća sigurnost životinja tijekom prijevoza te uvjeti odmorišta za životinje na kojem provode najmanje 12 sati. Osim životinjama, Vlada će se baviti i izmjenom Višegodišnjeg sporazuma o financiranju koji određuje financijske obveze i uvjete, potrebne za dodjelu pomoći Europske unije poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Vlada će usvojiti i niz Izvešća o radu agencija, kao i ono o obavljanju policijskih poslova u prošloj godini. Izvješće će predstaviti resorni ministar Ranko Ostojić kojeg je Vlada predložila za novog potpredsjednika. Glasovanje u Saboru trebalo bi biti sutra pa će već idući tjedan na sjednici Vlade Ranko Ostojić sjediti bliže premijeru, na stolici na kojoj je do odlaska u Bruxelles sjedio Neven Mimica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.