Događaji

Najava

Prvi Europski tjedan testiranja na HIV

Prvi Europski tjedan testiranja na HIV

Od danas do 29. studenog, u Zagrebu se možete informirati o virusu HIV-a, te se besplatno testirati.

Dio je to Europskog tjedna testiranja u kojem sudjeluje više od 400 organizacija iz cijele Europe. Udruga HUHIV i Check point Zagreb u suradnji s gradom pridružili su se toj akciji s jednim ciljem.

"Pozivajući mlade i opću populaciju s fokusom na mlade, da se dođu testirati, educirati i informirati o HIV-u, o AIDS-u, o spolno prenosivim bolestima i da tom kampanjom testiranja povećamo udio mladih i ljudi u saznanju svog HIV statusa. Znači da se štite, da se testiraju i više brinu za svoje vlastito zdravlje", rekao nam je operativni voditelj Check point centra Arijan Dišković te naglasio kako je tjedan testiranja namijenjen mladima ali i svim drugim osobama koje su pod povećanim rizikom zaraze.

Testiranje se provodi od danas, u prostorijama zagrebačkog Check pointa u Domagojevoj 10, od 16 do 19.30. A cijeli Europski tjedan testiranja posvećen je upravo svjetskom danu borbe protiv AIDS-a 1. prosinca u sklopu kojeg se već 9. godinu za redom u Zagrebu održava Pozitivan koncert.

"Nastupit će nam četiri izvođača. Kvazar koji je sada ponovno u 'žiži' javnosti, vezano uz svoj novi singl 'Ljubav' s Josipom Lisac, nakon njih naši dragi gosti iz Beograda, grupa S.A.R.S., i kao headlineri Urban i njegova četvorka i Goran Bare i Majke, premijerno na našem Pozitivnom koncertu", kaže Sanjin Đukić iz organizacije.

Koncert će se održati u subotu 30. studenog u Velikoj dvorani Doma sportova s početkom u 19 sati. Karata još ima, a mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 50 kuna u pretprodaji i 70 na dan koncerta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.