Događaji

Tradicija

U Crikvenici sve podređeno maškarama

U Crikvenici sve podređeno maškarama

Dio Primorja jučer je promijenilo vlast - uz puno veselja, gradonačelnici i načelnici predali su ključeve svojih mjesta maškarama.

U Vinodolskoj Općini to su prvi učinili Bribirci. Prve subotnje maškarane tance imala je i Krasica. Grobnički Dondolaši započeli su s obilaskom svog kraja i navečer su bili nazočni podizanju Pusta na Čavlima što znači da su maškare i tu preuzele vlast.

I crikvenički gradonačelnik predao je ključeve svog grada maškarama i to na ove godine dugih, devet tjedana Pusta tijekom kojih će na području Crikvenice puno toga biti podređeno maškarama i maškaranju. Prije svega, tu su tradicionalne i za ovo područje specifične, nedjeljne Čajanke s tombolom.

"To je manifestacija za malo stariju publiku i djecu, gdje se oni nedjeljom popodne opuštaju i igraju tombolu. Za tombolu smo pripremili vrijedne nagrade", otkriva direktorica Turističke zajednice Crikvenice Marijana Biondić.

Centralna događanja su maškarani tanci subotom, dječja i Velika maškarana povorka, ali i maškarani sportski turniri.

"Tako će se 31. siječnja u Crikvenici održati karnevalske igre. 25. i 26. siječnja bit će deveti karnevalski turnir u rukometu. Tu je i turnir u pikadu, a 1. ožujka, pred sam kraj maškara, održat će se četvrti maškarani boćarski turnir, naravno, za maškarane žene", rekla nam je Marijana Biondić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.