Događaji

Odlazi Bajić

Rotacija DORH-USKOK: Cvitan umjesto Bajića

Rotacija DORH-USKOK: Cvitan umjesto Bajića

Iako nije službeno potvrđeno, sve je izvjesnije, nakon 12 godina na čelno mjesto DORH-a umjesto Mladena Bajića mogao bi sjesti ravnatelj USKOK-a, Dinko Cvitan.

Vlada bi takvu odluku u Sabor mogla uputiti, nagađa se, već kroz 10-ak dana. No, resorni ministar pravosuđa Orsat Miljenić zasad nema komentara.

"Nisam do sada i neću ni ubuduće komentirati nikakve kadrovske promjene. U krajnjoj liniji, tu Vlada predlaže, Vlada još nije predložila, koliko ja znam, a Sabor izglasao. Sve u svoje vrijeme", poručio je Miljenić.

A vrijeme Mladena Bajića na čelu DORH-a očito se približilo kraju. Bajić je bio na razgovoru kod premijera gdje je i predložio Cvitana kao kandidata, rekao je nezavisni Josip Kregar koji vjeruje kako će Cvitan donijeti novu energiju u rad DORH-a.

"Mislim da je to jedno doista lijepo, kompromisno i dobro rješenje jer je gospodin Cvitan profesionalac, koji dobro poznaje odnose u Državnom odvjetništvu, u USKOK-u".

Rotacija Bajića i Cvitana dobra je kombinacija, smatraju laburist Dragutin Lesar i SDP-ov Šime Lučin jer će se na taj način nastaviti kontinuitet u Državnom odvjetništvu.

"Zanimljiva rotacija čelnog čovjeka USKOK-a i državnog odvjetnika. Do sada su radili u duetu, ako se to nastavi, onda je to politika kontinuiteta", kaže Lesar.

"Mislim da bi taj tandem mogao do kraja dovesti barem ovaj dobar dio priča koji su započeli, a vjerojatno i nekih novih".

A HDSSB-ov Boro Grubišić, čija se stranka i zalaže za ograničenje od dvije godine mandata za državnog odvjetnika, zaključuje.

"Vjerujem, nastojim vjerovati da neće biti onih slučajeva koji će 'ležati' u ladicama i zbog čega je gospodin Bajić dobio od nekih zastupnika ovdje u Saboru nadimak 'Stand Bajić', da neće biti 'Stand Cvitan', nego će biti Cvitan glavom i bradom".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.