Događaji

Zamijenio Bajića

Cvitan prisegnuo pred predsjednikom Sabora

Cvitan prisegnuo pred predsjednikom Sabora

Novi glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan prisegnuo je pred predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

U fokusu DORH-a ostaje suzbijanje korupcije, posebice na lokalnoj razini, istaknuo je Cvitan. "Posao nije lak, no predstavlja zadovoljstvo kad se dobro odradi jer to znači bolje društvo", poručio je Cvitan.

"Državno odvjetništvo u proteklom periodu, sukladno svojim ovlastima i sukladno zakonu, provodilo je čitav niz aktivnosti na suzbijanju korupcije i organiziranog kriminaliteta, procesuiranju ratnih zločina, kao i na zaštiti imovinskih interesa Republike Hrvatske. To će i nadalje ostati prioritet u radu Državnog odvjetništva s posebnim naglaskom na suzbijanju korupcije na lokalnoj razini. Posao državnog odvjetnika, bolje rečeno, poziv državnog odvjetnika nije lak, on je težak i stresan, zahtijeva mnogo odricanja. S druge strane, on nosi i puno zadovoljstva. To govorim iz osobnog iskustva jer kad uspijete odraditi dobar posao, tada je to preduvjet da svi zajedno živimo u boljem društvu", kazao je Cvitan.

Očekuje podršku svih grana vlasti i građana, a na dužnost će stupiti sutra, kada dosadašnjem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću ističe 12-godišnji mandat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.