Događaji

Profitabilna kompanija

Sindikati željezničara upozoravaju na 'rasprodaju' u HŽ Cargu

Sindikati željezničara upozoravaju na 'rasprodaju' u HŽ Cargu

Sindikati su ponovno upozorili na stanje u HŽ Cargu za koje kažu da je sve lošije. Upozoravaju da se spremaju i nezakoniti otkazi za dio radnika , a upozoravaju i na pripremu rasprodaje u toj tvrtki.

Tvrtka je sve gore, a ministar ne radi na sprečavanju nezakonitosti i malverzacija upozoravaju predstavnici sindikata željezničara. Kažu da ministar nije stao s odlukom o otpuštanju 804 radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom, već nitko nije demantirao informaciju iz medija da se sprema prodaja 425 vagona HŽ Carga.

"Ministar je donio odluku o otpuštanju 804 radnika, po nama protuzakonito bez kriterija. Također putem medija dobivamo saznanja, a nitko nije demantirao pripremu prodaje 425 vagona HŽ Carga , koji su osnovno sredstvo rada i sve to upućuje nažalost na plan ministra da ne želi spasiti HŽ Cargo i da e priprema likvidacija. Kako kaže ministar bez grižnje savjesti", rekao je Zoran Maršić iz Sindikata željezničara hrvatske.

Kažu kako je 352 radnika nezakonito stavljeno na listu bez poštivanja kriterija, te kako su neizbježne tužbe, a kasnije odštete dodatno će opteretiti društvo. Sindikalci su najavili referendum među članstvom o daljnjim akcijama odnosno štrajku, a ministru poručuju.

"Ministra ako ne uspije riješiti HŽ Cargo, a koliko vidimo ne ide mu ni sa ostalim problemima najbolje u resoru, vjerujem da bi trebao otići."

Spočitavaju i zapošljavanje, kako kažu stranačkih uhljeba, pa tako ističu, Vladu Hanžeka suodgovornog za gomilanje gubitaka od 800 milijuna, sada pretendenta na mjesto pomoćnika regionalnog područja. Kažu kako je izmišljeno mjesto za Zlatka Petričevića, koji je zaposlio svoju djecu, koja su opet izbjegla listu tehnološkog viška. Naveden je i primjer direktora tehnologije Duško Novaković raspisao natječaj za radno mjesto za koje samo on ima stručnu spremu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.