Događaji

Između 8 i 13 sati

Dan Čistoće: Kako pravilno odvajati otpad?

Dan Čistoće: Kako pravilno odvajati otpad?

U sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno" kojeg već godinama provode udruga Eko-Zadar i Čistoća d.o.o., na Narodnom trgu se održava Dan Čistoće.

Između 8 i 13 sati građanke i građani imat će priliku u izravnom razgovoru s djelatnicima Čistoće i članovima „Eko-Zadra" saznati odgovore na pitanja vezana uz pravilno odvojeno odlaganje otpada, te dobiti informativnu brošuru, kao i edukativne materijale za djecu, kao što je bojanka za najmlađe ili slikovnica „Praktični savjeti Eko Mace" za one nešto starije.

Čistoća d.o.o. predstavit će novost u prikupljanju otpada - komposter, odnosno posudu za odlaganje biorazgradivog otpada kakve su u sklopu pilot projekta od siječnja postavljene u domaćinstvima na Novom Bokanjcu, a od travnja i u Crnom. Ovaj pilot projekt utemeljen je na odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom prema kojem je na razini Hrvatske potrebno kontinuirano smanjivati odlaganje biorazgradivog komunalnog otpada na odlagališta, kako bi do 2020. tako odložena količina biorazgradivog otpada na nacionalnoj razini pala na 35% u odnosu na 1997. godinu i iznosila 264.661 tona godišnje.

Na Narodnom trgu će, kako bi inspirirala građanke i građane na smanjenje korištenja plastičnih vrećica, biti postavljena izložba oslikanih platnenih torbi nastalih na radionicama u sklopu ovog projekta nazvana „Volimo i čuvamo Zemlju". U sklopu istog projekta, u srijedu, 23. travnja s početkom u 11 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se javna tribina na temu „Zakon o održivom gospodarenju otpadom".

Radio Zadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.