Događaji

Dobra komunikacija

HZZO od svih državnih tijela najbrže odgovora novinarima

HZZO od svih državnih tijela najbrže odgovora novinarima

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) od svih državnih tijela najkvalitetnije i najbrže odgovora novinarima, pokazali su to rezultati istraživanja otvorenosti tijela vlasti prema novinarima što su ga je proveli Zbor istraživačkih novinara Hrvatskoga novinarskog društva (HND) i GONG.

Istraživanje je provedeno od 7. travnja do 7. svibnja su ga na uzorku od 117 novinara nacionalnih medija, a na skali od 1 do 5 HZZO dobio je visoku četvorku, priopćio je danas HZZO.

Kako se ističe, u posljednje dvije godine HZZO je ozbiljno radio na poboljšanju komunikacije s medijima. Služba za odnose s javnošću HZZO-a formirana je kao tim koji svakodnevno komunicira i priprema odgovore za sve medije, tražeći najbolje moguće načine da omogući novinarima da u najkraćem mogućem roku dođu do podataka koji su im potrebni, te osigura izjave i gostovanja u emisijama.

Dodaje se kako Služba za odnose s javnošću HZZO-a na dnevnoj bazi komunicira i s građanima, našim osiguranicima. Objašnjava se da je uvjet za bržu i bolju komunikaciju s novinarima dobra suradnja Službe za odnose s javnošću HZZO-a s ravnateljem, pomoćnicima ravnatelja kao i rukovoditeljima svih službi HZZO-a koji su, ističe, usprkos svojim regularnim poslovima uvijek spremni odvojiti vrijeme za pomoć novinarima, pružanje podataka, te ako je potrebno i izravnu komunikaciju s medijima.

HZZO je, stoji na kraju priopćenja, izuzetno ponosan na rezultate spomenutog istraživanja koje će im i poslužiti kao dodatni motiv za još bolju i kvalitetniju suradnju s novinarima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti