Događaji

#hrvatska

Saga se nastavlja: Cuspis lani radio i za HZZO

Saga se nastavlja: Cuspis lani radio i za HZZO

Tvrtka Cuspis d.o.o. Vinka Kojundžića lani je, osim s Ministarstvom zdravstva, poslovala i s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i to opet u suradnji s tvrtkom IN2, piše u nedjelju Jutarnji list.

Kao zajednica ponuditelja sklopili su s HZZO-om 2020. godine dva ugovora, što je vidljivo na stranicama HZZO-a. Jedan je bio za nabavu usluga nadogradnje i odražavanja sustava eRačuna, a drugi se odnosi na nabavu usluge održavanja sustava eNovorođenče. Vrijednost prvog posla s PDV-om iznosi 873,7 tisuća kuna, a drugog 262,5 tisuće kuna.

Ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić potvrdio je da su potpisali dva ugovora. Ističe da je projekt eNovorođenče inicijalno pokrenulo Ministarstvo uprave te da su se oni s njima morali povezati u segmentu isplate naknada.

"Takvih se poslova dosta ugovori, tih programa ima izuzetno puno, osobno nisam u tom području stručan, pa se pouzdam u ljude čiji je to posao. Zato postoje stručne službe, a i postupak javne nabave, te uostalom odluka o odabiru ide na upravno vijeće, nitko od nas ne odlučuje samostalno o odabiru ponuđača", kaže ravnatelj Vukelić.

"Na pitanje poznaje li poduzetnika Kojundžića te jesu li u prijateljskim odnosima, odgovorio je: Znam tko je, poznajem ga, ali nismo prijatelji. Ti ljudi kod nas dolaze, odlaze, javljaju se na natječaje, svi smo mi u poslovnoj suradnji, ali sve je što se HZZO-a tiče transparentno i javno, pa i objavljeno na našim internetskim stranicama, a posao je dodijeljen putem javnog natječaja na koji se svatko može javiti", kaže ravnatelj Vukelić, donosi Jutarnji list.