Događaji

Prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca

MUP: Policijski službenik koji je postupao prema Sauchi nije postupio protivno propisima

MUP: Policijski službenik koji je postupao prema Sauchi nije postupio protivno propisima

Policijski službenik koji je postupao prema gospodinu Tomislavu Sauchi nije postupio protivno zakonskim propisima- izvijestili su iz Ministarstva vanjskih poslova o slučaju o kojem su pisali mediji, a prema kojem je navodno Tomislav Saucha, predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića, izvrijeđao interventne policajce u VIP šatoru nakon Snježne kraljice na Sljemenu.

Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova provela je izvanredni nadzor u slučaju postupanja policijskih službenika u događaju u kojem je jedan od sudionika bio i Tomislav Saucha. Zaključci provedenog izvanrednog nadzora su da policijski službenik koji je postupao prema Tomislavu Sauchi nije postupio protivno zakonskim propisima, dok policijski službenik koji je postupao prema Saši Đujiću nije poštivao odredbu Pravilnika o načinu policijskog postupanja koja se odnosi na uljudno ophođenje prema građanima.

"U dijelu koji se odnosi na način i sadržaj komunikacije policijskog službenika i gospodina Tomislava Sauche prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca. No, kako je neposredno opažanje policijskog službenika temelj za podnošenje prijave prekršaja ili kaznenog djela, sve okolnosti koje se odnose na činjenicu da li je ili nije počinjen prekršaj će se utvrđivati u prekršajnom postupku pred mjerodavnim Prekršajnim sudom" poručili su iz MUP-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.