Događaji

Nedostatak pitke vode i hrane

Milijunima djece u Jemenu prijeti smrt zbog gladi i žeđi

Milijunima djece u Jemenu prijeti smrt zbog gladi i žeđi

Bolesti i smrt zbog nedostatka hrane i pitke vode prijetnja su za više od osam milijuna djece u Jemenu, upozorila je Organizacija za zaštitu dječjih prava Siyaj koja djeluje na prostoru Jemena, javlja N1info

"Zbog nedostatka pitke vode i hrane više od osam milijuna djece suočeno je s opasnošću od raznih bolesti i smrti. Skoro mjesec dana u zemlju nisu uvezeni hrana, lijekovi i gorivo. Obitelji su potrošile skoro 60 posto zaliha i dolaze u situaciju kada ne mogu zadovoljiti osnovne potrebe", navodi se u priopćenju Siyaja u kojem se upućuje otvoreni poziv za pomoć jemenskoj djeci.

Sukobi u Jemenu počeli su prosvjedima etničke skupine Husa protiv vlade predsjenika Abdurabbu Mansura Hadija. Prosvjedi su prerasli u oružane sukobe Husa i vojske, a kasnije i u borbu protiv Husa uključili su se i civilne pristaše Hadija.

Međunarodna koalicija pod vodstvom vojske Saudijske Arabije krajem ožujka je započela zračne napade na polažaje Husa, želeći pri tome spriječiti daljnju eskalaciju sukoba u toj zemlji. Nešto manje od mjesec dana poslije, 21. travnja zračni udari na položaje Husa su službeno prekinuti, no unatoč tome povremeno i dalje dolazi do bombardiranja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.