Lifestyle

#roditeljstvo

Sve više djece dobiva imena inspirirana superherojima

Sve više djece dobiva imena inspirirana superherojima

Pokušaj odabira jedinstvenog imena za bebu nije uvijek lak pa se neki roditelji u potrazi za nadahnućem okreću Marvelovim filmovima.

Jedinstvena imena poput Buckyja, Thanosa i Wande postaju sve popularnija među roditeljima, kaže novo istraživanje Lost Universea. U svrhu istraživanja prikupljeni su podaci iz Velike Britanije i SAD-a od izlaska prvog filma o Avengersima 2012. do danas. 

Posljednjih godina najviše je narasla popularnost imena Bucky, Thanos i Quill. Bucky je 6193. najpopularnije ime 2021. godine, a zanimljiv je podatak da je u posljednjih devet godina na ljestvici skočio za 11.244 mjesta. Ove godine 3000 roditelja dalo je svojoj djeci ime Bucky, zahvaljujući popularnosti istoimenih likova u filmovima The Endgame, The Falcon i Winter Soldier.

Ime Thanos postalo je 4670. najpopularnije ime u SAD-u. Čak 4666 novorođenih beba dobilo je ime po zloglasnom zlikovcu. Ime Quill također je sve učestalije, kao i Wanda. 11.000 beba dobilo je u 2021. ime po toj čarobnici. 

Sve češće se spominje i ime Loki, dok popularnost imena Thor opada. Sve manje roditelja bira i imena Barton, Carol, Steve, Natasha, Bruce i Tony, piše The Sun.

​​​​​​​

Reci što misliš!