Događaji

Ograničenja u isporuci

Pag: Poziv na štednju vode građanima

Pag: Poziv na štednju vode građanima

Makar su nam minula dva dana donijela kakvo-takvo osvježenje, ako se pod tim pojmom može smatrati pad temperature zraka sa 37-40 na 30-35 stupnjeva "paklenim" vrućinama nije nipošto kraj.

Nakon kratkotrajna "zahlađenja" slijedi nam tijekom idućeg tjedna povratak na staro, s početka srpnja. Meteorolozi najavljuju nastavak razdoblja suha, sunčana i iznadprosječno topla vremena.

To, osim pozitivnih strana u rekordnom broju turističkih noćenja nosi i onu negativnu, u vidu zdravstvenih, ali i komunalnih problema. Potonji su naročito izražene ni otocima.

-Poštovani korisnici, zbog dugog, sušnog razdoblja i ekstremno visokih temperatura došlo je do povećane potrošnje vode koja premašuje dotok s kopna. Zamoljavamo građane na Maksimalnu štednju vode da za sada izbjegnemo daljnja ograničenja u isporuci. Zahvaljujemo na razumijevanju. - poručili su iz Grada Paga i tamošnjeg Vodovoda.

I iz NP Paklenica informacija kojoj je glavna riječ - voda. Dakle, ukoliko planirate posjetiti NP vodite o istoj računa. Na izvorima Pećica (Libinje) i Vlaški grad, naime, gotovo da je nema, dok je, tvrde iz PD Paklenica, na izvoru Ivine Vodice još koliko-toliko ima, ali je razina prilično pala.

Pretpostavlja se da situacija nije ništa bolja na ostalim izvorima pa se posjetitelji Nacionalnog parka i Velebita pozivaju da ponesu dovoljne količine vode za piće sa sobom ukoliko ovih dana idu na planinarenje i izlet tim područjima, javlja Narodni list


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.