Događaji

HAK: prometna nesreća na A1 između Posedarja i Maslenice u smjeru Zagreba

HAK: prometna nesreća na A1 između Posedarja i Maslenice u smjeru Zagreba

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Maslenica u smjeru Zagreba, a vozila koja se nalaze na toj dionici propuštat će se, dok se ostala vozila preusmjeravaju na čvoru Posedarje na državne ceste prema Zagrebu, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Križišće-Šmrika, na Jadranskoj magistrali, u blizini turističkih središta na obali, na Istarskom ipsilonu, na Krku i Krčkome mostu gdje su mogući i zastoji, te na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici.

Kolone su: na autocesti A1 između čvora Posedarje i tunela Bristovac u smjeru Zagreba kolona je u pokretu, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 1,5 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb pred naplatom Kikovica u smjeru Rijeke kolona je 300 do 400 m.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona danas je do 23 sata na važnijim državnim cestama na obali. Zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, zbog privremene regulacije prometa, moguće su poteškoće, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije.

Do 14. rujna za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova je zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja. Obilazak je Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac - Borje i obrnuto.

Zbog radova u tunelu Sveti Ilija na D76 isti će biti zatvoren za sav promet i to u dva noćna termina 25/26.08. i 26/27.08.2015. godine od 22,00 do 6,00 sati. Obilazak: smjer Zagreb - Dubrovnik: D39 (od čvora Šestanovac do križanja s D08), D08 (od križanja s D39 do Makarske); smjer Dubrovnik - Zagreb: D512 (od čvora Ravča do križanja s D08), D08 (od križanja s D512 do Makarske).

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bajakovo, Rupa, Stara Gradiška (45 min), Maljevac (45 min); izlazak: Pasjak, Metković; oba: Macelj (na ulasku i izlasku: 45 min), Kaštel (na ulasku 30 min; na izlasku: 60 min), Plovanija (na ulasku 30 min), Bregana (na izlasku: 30 min), Karasovići.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.