Događaji

Traže ostavku

Prosvjed udruge Franak: Vujčiću dali crveni karton

 Prosvjed udruge Franak: Vujčiću dali crveni karton

Prosvjedom ispred HNB-a predstavnici udruge Franak još su jednom zatražili ostavku guvernera Borisa Vujčića. Vladi i Saboru dali su podršku uoči sutrašnje rasprave o konverziji kredita iz franka u eure.

Dvjestotinjak članova udruge Franak iz cijele Hrvatske stiglo je na novi prosvjed u Zagreb. Pred HNB-om prozvali su guvernera za zastrašivanje javnosti i pokušaj manipulacije oko ishoda zakona o konverziji kredita u eure. Vujčić se stavio na stranu bankara, umjesto u zaštitu zaduženih građana.

"Znači HNB - crveni karton! Crveni karton svim bankama! Nećete više plašiti naš narod. Ne znam kako gospodin Vujčić, ostali bankari i gospodin Bohaček mogu spavati noću. Ja ne mogu, kao što ni vi ne možete, jer nas rate ubijaju.", rekao je koordinator udruge Krešimir Bajamić.

DORH i nadležni saborski odbor prosvjednici su pozvali da istraže poslovanje HNB-a. Uoči saborske odluke o zakonskom rješenju, traže da ono uključuje i otplaćene i konvertirane kredite.

"Da se konverzija radi isključivo po srednjem tečaju HNB-a. Mislimo na sve kredite u švicarskim francima. I da konverzija bude po fiksnoj kamatnoj stopi koja bi bila 1 posto veća od početne kamatne stope kredita u švicarcima.", naveo je prijedloge udruge Franak koordinator Božo Ivošević.

Zanimljivo, nakon provotnih prozivki na račun vladajućih zbog populizma, zakonsko rješenje u saborskoj raspravi podržat će i HDZ. Najavio je to predsjednik stranke Tomislav Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.