gastro
Tiramisu Raffaello spoj je klasičnog talijanskog deserta i neodoljivog kokosa
Tiramisu, kralj talijanskih deserata, već godinama osvaja srca i nepca širom svijeta neodoljivom kombinacijom kave, kreme i piškota. Ali što se dogodi kada klasičnom tiramisuu dodate malo iznenađenja?
Raffaello Tiramisu kombinira najbolje od dva svijeta – bogatu kremastu teksturu tiramisua i slatku, osvježavajuću notu kokosa karakterističnu za Raffaello kuglice.
Ovaj spoj ne samo da oživljava tradicionalni tiramisu, već stvara potpuno novo gastro iskustvo. Priprema Raffaello Tiramisua nije komplicirana kao što možda mislite. Ključ je u pažljivom balansiranju sastojaka.
Sastojci
200 g piškota
200 ml kokosove kreme (možete koristiti slatko vrhnje 33%)
100 ml kondenziranog mlijeka
500 g mascarponea
150 g Raffaello kuglica
100 ml mlijeka (može se koristiti kokos)
kokosove pahuljice
Priprema
Sameljite Raffaello kuglice u blenderu.
Umutite kokosovu kremu u posudi dok ne postane gusta.
Dodajte joj nasjeckani Raffaello, mascarpone,
kondenzirano mlijeko i umutite mikserom dok masa ne postane
glatka.
Piškote uronite u mlijeko s obje strane na 2 sekunde i odmah
prebacite na dno kalupa.
Na vrh stavite polovicu kreme. Na vrh kreme složite drugi sloj
piškota.
Preostalom kremom premažite kolač.
Pospite kokosovim pahuljicama i po želji ukrasite Raffaello
kuglicama. Ostavite u hladnjaku oko dva sata.
Kada prvi put zaronite žličicom u Raffaello Tiramisu, bit ćete iznenađeni harmonijom ukusa koja će vas preplaviti. Svaki zalogaj donosi savršen spoj kremaste teksture i osvježavajućeg kokosa. Bez obzira pripremate li ga za posebnu priliku ili jednostavno želite malo raznolikosti u svom životu, Raffaello Tiramisu će vas oduševiti jedinstvenom kombinacijom ukusa i neodoljivom teksturom. Spremite se zaljubiti u ovu poslasticu koja će postati vaša omiljena!
Izdvojeno
-
Ovog je vikenda više nego uspješno održano 1.izdanje biciklističkog događaja Epic Rides Paklenica / Zrmanja. Sva mjesta za sudjelovanje popunjena su čak 4 dana prije roka, a poslužilo je i vrijeme, tako da su sudionici mogli u potpunosti uživati u ljepotama podvelebitskog kraja.
-
Lan je jedna od najstarijih tkanina na svijetu i popularan materijal za odjeću. Nije ni čudo, jer je riječ o potpuno prirodnom proizvodu koji je posebno prozračan i ugodno hladi tijelo pri visokim temperaturama.
-
Ovu će podvodnu avanturu, od 20. do 31. svibnja na južnom parkirlištu Š.C.Višnjik razgledati djeca, učenici i posjetitelji, sudjelujući u zanimljivim interaktivnim predavanjima.
-
Direktorica Turističke zajednice grada Zadra Iva Bencun danas je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, odnosno njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara uručila ček u iznosu od 6.522 eura.
Reci što misliš!