gastro
Ovo morate probati: Pikantno (i zdravo) jelo s lososom gotovo u samo 20 minuta!
Ljeto nam kuca na vrata, a sa sve višim temperaturama, nekako se okrećemo laganijom prehrani. Ne znamo za vas, ali kada krene vrućina, nama se ne jede ništa teško, želimo nešto lagano, zdravo i zasitno. Super opcija u tim slučajevima je losos.
Naravno, ne mislimo da samo prije ljeta ili tijekom ljeta treba paziti na prehranu. Ona treba biti uravnozežena cijele godine, uz povremene izlete kada se počastimo nečim ne baš tako zdravim. Losos je, pak, jedna od onih namirnica koju većina voli. Čak i oni koji ne vole previše ribe, losos je ok, pogotovo kada se pripremi na malo kreativniji način.
Baš zato predstavljamo vam Honey Garlic Salmon, naš novi (i jedan od omiljenih) načina pripreme lososa.
Sastojci
2 filea lososa
2 jušne žlice maslinovog ulja
2 jušne žlice soja umaka
2 sjušne žlice meda
polovica cijeđenog limuna
četiri glavice češnjaka
1/2 jušne žlice mljevene paprike
integralna riža
sol
papar
povrće po želji
Priprema
Ovaj recept uzet će svega dvadeset minuta vašeg vremena, te ga slobodno možemo svrstati u kategoriju laganih (zdravih) i brzih jela. Prije svega, moramo pripremiti ribu. Dva filea lososa (ili neka druga količina, ovisno o porciji koju želite) osušite ubrusom i premažite mješavinom maslinovog ulja, soli, papra i mljevene paprike.
Sada, kada smo ostavili ribu sa strane da se marinira, vrijeme je da napravimo umak u kojem se zapravo krije čar ovog recepta. U malu posudu potrebno je pomiješati soja umak, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i pola iscjeđenog limuna. Ova kombinacija na trenutak može zvučati nespojivo, ali baš u ovoj komponenti se krije X faktor spomenutog jela.
Potrebno je ribu premazati već napravljenim umakom i staviti da se prži u tavi ili u fritezi na vrući zrak. Integralna riža uvek je odličan prilog uz losos kao i šparoge ili neka vrsta mješavine s brokulom i ostalim pocrćem koju možete pripremiti na pari.
Izdvojeno
-
U Crkvi sv. Donata u srijedu, 22. svibnja u 20.30 sati, Arheološki muzej Zadar otvara izložbu pod nazivom “Šaman – zanatlija – umjetnik“ hrvatsko-američkog autora Branka Gulina.
-
Niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair ostvario je skok godišnje dobiti za više od trećine, te priopćio da se poskupljenja zrakoplovnih karata usporavaju.
-
Božo Kovačević u Zadru predstavlja knjigu Izvanredno stanje, u ponedjeljak 20. svibnja u Gradskoj knjižnici Zadar. Početak je u 18:30 sati, ulaz slobodan!
-
Po prvi puta dolazi u Hrvatsku na premijerno izdanje festivala Terminal V koji se se održati u Blissful Garden Resortu u Tisnom od 18. do 22. srpnja.
Reci što misliš!