Događaji

Prognoze Hrvatskih voda

Izvanredne mjere u Karlovcu, Kupa raste

Izvanredne mjere u Karlovcu, Kupa raste

Kupa je u 15 sati dosegnula 771 centimetara, prognoze nisu nimalo dobre. Rijeka raste velikom brzinom, 8 centimetara na sat. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave, a Stožer za zaštitu i spašavanje sazvao je konferenciju za medije u 16:30 sati, piše kaportal.

Od 15 sati izvanredne mjere obrane od poplava proglašene su i na rijeci Korani, čiji vodostaj u Karlovcu u 15 sati iznosi 733 cm, što je više od graničnog vodostaja (730) nakon kojeg se proglašava stanje izvanrednih mjera.

Prognoze Hrvatskih voda time su se pokazale posve netočnima, jer je za Koranu prognoza glasila maksimalnih upravo tih +733, ali tek u noći s četvrtka na petak, a Korana je samo u posljednjih sat vremena narasla 10 centimetara. Isto vrijedi i za Kupu, čiji je maksimalni vodostaj u noći trebao biti +769, a on već u 15 sati iznosi +771.

Rijeka Kupa već u 11 sati je bila na 737 centimetara i uskoro je u stadiju zbog kojeg bi trebale biti proglašene izvanredne mjere obrane od poplava.

Već sad na sadašnjem vodostaju nastali su brojni problemi za stanovnike nebranjenih naselja. Do Koritinje se ne može jer se voda izlila na Državnu cestu D-36, dok bi uskoro mogle biti pod vodom i ceste u blizini grada.

Poplavljenje ceste, Karlovčani se pripremaju na najgore

Zbog izlijevanja rijeka brojne su prometnice u Karlovačkoj županiji već zatvorene, a problemi će vjerojatno iz sata u sat biti još veći.

Na više mjesta izlila se i rijeka Dobra, dok za sada Mrežnica nije izašla iz svog korita no uslijed oborina isto raste i mogla bi uskoro zaprijetiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.