Događaji

Peticija

Picula potpisao peticiju za nastavak rada HHMS-a

Picula potpisao peticiju za nastavak rada HHMS-a

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula potpisao je peticiju za nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u Republici Hrvatskoj.

"Kao potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta gdje sam zadužen za sve europske otoke, trajno se zalažem za jednaku dostupnost zdravstvene zaštite otočanima. Otoci su zbog depopulacije stanovništva, svoje nedostupnosti i brojnih drugih faktora, ionako stavljeni u podređeni položaj u odnosu na kopno. Valja također imati na umu da hitna medicinska pomoć treba biti dostupna domaćem stanovištvu baš kao i gostima i to ne samo u ljetnim mjesecima."

Na važnost brze reakcije na otocima, zastupnik Picula upozorio je Europsku komisiju još krajem 2014. godine tražeći brži prijevoz za pacijente s otoka.

Tada je zajedno sa zastupnicom Biljanom Borzanom, pitao Komisiju koje mjere planira poduzeti da bi se stanovnicima otoka, kao i turistima, omogućio ravnopravan pristup zdravstvenoj zaštiti. Pitao je i planira li se financiranje nabave vozila i opreme za hitni prijevoz pacijenata, izgradnje pristaništa kao i edukacija medicinskih timova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.