Događaji

Počast

HGSS sutra u Hrvatskom saboru prima nagradu Europskog parlamenta

HGSS sutra u Hrvatskom saboru prima nagradu Europskog parlamenta

Hrvatska gorska služba spašavanja dobitnik je nagrade "Europski građanin" Europskog parlamenta za 2015. godinu, a svečanost dodjele održat će se u Hrvatskom saboru  u petak 18. rujna (sutra) u 10 sati, u dvorani Ante Starčević, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog sabora.

Za nagradu ih je nominirao zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji će ujedno pročelniku HGSS-a Vinku Prizmiću uručiti medalju „Europski građanin".

„Čast mi je što ću imati priliku uručiti ovu nagradu junacima koji spašavaju tuđe živote! Ovom nominacijom želio sam im zahvaliti na dugogodišnjoj predanosti i hrabrosti. Drago mi je da je njihov trud sada i službeno prepoznat na europskoj razini, te se nadam da će im ova nagrada pomoći prilikom budućih prijava za EU projekte", poručio je zastupnik Tonino Picula uoči dodjele.

Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje nagradu "Europski građanin" koja služi kao priznanje za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanje prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije, a ove se godine HGSS našao među 47 pobjednika.

Nakon dodjele prigodnih medalja na svečanostima u matičnim državama, dobitnici će biti pozvani na zajedničku svečanost u Bruxellesu, 14. i 15. listopada ove godine.

Nakon prigodnog govora dobitnika nagrade, uzvanicima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Uzvanici i posjetitelji će također biti u prilici pogledati prigodnu izložbu o HGSS-u postavljenu u zgradi Sabora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.