Događaji

Nabujala rijeka

Kupa nosi žilet-žicu, u nekim selima ima funkciju pokretne smrtonosne klopke

Kupa nosi žilet-žicu, u nekim selima ima funkciju pokretne smrtonosne klopke

Nabujala Kupa na slovensko-hrvatskoj granici nosi žilet-žicu koju je postavila slovenska strana, zbog, kako kažu u Ljubljani, obrane od ilegalnih migranata, javlja Dnevnik.hr

U selima Kot i Sodevci žica sada ima funkciju pokretne smrtonosne klopke za ljude i životinje. Također je izgubljen je i turistički ugođaj za rafting, kajaking i kampiranje u dolini Kupe.

Vodostaj će zbog otapanja snijega i pojačanih padalina sljedećih dana dodatno rasti. Na karlovačkom području sutra popodne mogle bi biti proglašene redovite mjere obrane od poplave, kažu u Hrvatskim vodama.

'Najizraženiji su porasti na kupskom području, znači Kupa, Korana, Mrežnica, Dobra, Glina, Sunja. Tu još očekujemo danas neku oborinu što će krajem dana već i prestati, većina snijega se otopila znači imat ćemo još zadnji porast vodostaja. Naše prognoze su sutra u popodnevnim satima moguće proglašenje redovnih mjera za kupu u Karlovcu pa nizvodno u Farkašiću i Korana u Karlovcu', rekao je Zoran Čavlović, voditelj Centra obrane od poplave.

S obale Kupe u Pirču u Sloveniji javio se reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

'Kupa ponovno raste. Tijekom ranom prijepodneva pala je za gotovo pola metra, međutim od 15 sati naočigled raste. Žilet žica ulazi u potok. Opasnosti ima više za slovensku stranu jer žilet žica se puni naplavina, drvećem, granjem, i polako se ova voda vraća u naselje Pirče. Postoji opasnost od poplava u gorskom dijelu Kupe, u njezimom gornjem tijeku, međutim ovdje voda vrlo brzo raste i vrlo brzo pada pa se Gorani nadaju da neće biti većih problema. Veće probleme valja očekivati na karlovačkom području gdje Kupa usporava, ali dolaze i njene mnoge pritoke', izvijestio je Marko Balen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.