Događaji

Konobari, kuhari, sobari...

"Sezonci" se traže već u siječnju

Zahvaljujući ranijim uskrsnim blagdanima, ali i sve dužoj turističkoj sezoni ove godine su poslodavci sezonska radna mjesta počeli oglašavati mjesec ranije nego prošle godine. Traže se kuhari, konobari, sobarice i drugo hotelsko osoblje.

Dobra vijest za sve koji traže sezonski posao u turizmu. Mjesec ranije nego prošle godine traže se sezonci u ugostiteljstvu i turizmu, potvrdila je u eteru Radio Zadra Irena Dragić, predstojnica područnoga ureda Zavoda za zapošljavanje Zadar. 

''Trenutno imamo oko 350 slobodnih radnih mjesta, uglavnom u većim turističkim kućama. Očekujemo da će im se uskoro pridružiti i one manje kao i djelatnosti vezane za turističku sezonu, prije svega trgovina i taxi prijevoz'', ističe Dragić.

Ranijoj objavi sezonskih radnih mjesta pridonijeli su raniji uskrsni blagdani, ali i sve duža turistička sezona. Da bi i ove godine prvi oglasi mogli biti ranije raspisani, očekivali su na Zavodu još potkraj prošle godine. 

''Prošle godine smo u sezoni zaposlili više od 4.000 nezaposlenih, što je velika brojka. Posljednji zaposleni u turizmu su se prijavili na zavod potkraj studenoga. S obzirom da imamo nove natječaje u siječnju, sada već možemo reći da turistička sezona traje oko osam do devet mjeseci, što je jako puno'', kaže predstojnica Dragić.

Još kad bi sezona trajala čitavu godinu, brojni sezonci bi riješili i svoje stalno zaposlenje.

Dok se to ne dogodi, velika većina javljat će se poslodavcima kod kojih već godinama rade upravo sezonske poslove.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.