Događaji

Lahore

Pakistan oplakuje žrtve terorističkog napada

 Pakistan oplakuje žrtve terorističkog napada

Pakistan oplakuje žrtve bezumnog terorističkog napada. Od 72 ubijenih 29-ero je djece.

Brojne obitelji odlučile su nedjelju provesti u gradskim parkovima u pakistanskom Lahoreu. Bombaš samoubojica iskoristio je gužvu i raznio se ispred jednog od njih, popularnog Gulshan-e-Ikbala, nedaleko dječjih ljuljački.

U trenutku je nastao kaos. Među stradalima mnogo je djece. Nasrim je bila s dvije kćerke u parku.

"Moje dvije djevojčice su bile u parku, obje su ubijene. Našli smo jedno tijelo, drugo još tražimo." U stampedu koji je nastao majke su izgubile svoju djecu, sa svih strana čulo se zapomaganje, dozivanja i urlici.

Spasilačke ekipe dočekale su scene užasa. Svi koji su se zatekli na mjestu tragedije pokušavali su pomoći."Odnio sam 20 djece do kola hitne pomoći, 3 tijela sam odnio do policijskog automobila."Odgovornost za napad preuzela je talibanska frakcija Jamaat-ul-Ahrar. Njihov glasnogovornik rekao je da pripremaju i nove napade, pa i na škole.

Poručilu su da je jučerašnji napad bio usmjeren na pakistansku kršćansku manjinu koja je slavila Uskrs. Međutim, prema policijskim podacima većina žrtava su Muslimani. Mnogi još traže članove svoje obitelji ili prijatelje.

U pokrajini su proglašena tri dana žalosti.Na samoubilački napad reagirao je i Vatikan.

Glasnogovornik, otac Federico Lombardi je rekao da je papa Franjo informiran o užasnom masakru više desetaka nedužnih koji baca tužnu sjenu na blagdan Uskrsa. Poručio je da mole za žrtve i misle na članove kršćanskih manjina koji su još jednom na udaru fanatičnog nasilja, a cijeli pakistanski narod je pogođen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.