Događaji

„Još Hrvatska ni‘ propala!"

Danas se u Zagrebu održava jubilarna 15. povorka ponosa

 Danas se u Zagrebu održava jubilarna 15. povorka ponosa

Danas će se u Zagrebu održati jubilarna 15. povorka ponosa ‘Zagreb Pride‘ pod sloganom „Još Hrvatska ni‘ propala!".

Danas Zagrebom prolazi jubilarna 15. Povorka ponosa. Očekuje se najveći Pride do sada, rekao je Antonio Dominik iz organizacije:

"Organiziramo ga u jeku napada na slobode medija, na radnička prava, udruge civilnog društva i potrebna nam je stvarno široka mobilizacija da ta svoja prava zadržimo."

Tema ovogodišnjeg skupa je obrana izborenih sloboda svih nas, ističu organizatori i pozivaju sve građanke i građane, a posebno sve obitelji, da se okupe na 15. Prajdu. Poruka ovogodišnjeg Pridea je jasna: Zajedničkom borbom doprinosimo stvaranju otvorenog društva temeljenog na solidarnosti, demokraciji, društvu različitosti, ljubavi i prihvaćanja, ističu organizatori te dodaju da postoji opasnost da se brojna postignuća i ljudska prava obezvrijede ili ponište:

"Da su prava za koja smo se borili u proteklih 15 godina, nekad nažalost doslovce i krvavo, sad ozbiljno narušena, i da nam je potrebna pira mobilizacija kako bismo osigurali da ta prava zadržimo." Okupljanje aktivista i svih onih koji žele podržati Pride je kod Mimare u 15 sati:

"Povorka kreće u 16. Idemo preko Savske, Frankopanske, Ilicom do Trga, onda nastavljamo Jurišićevom na Draškovićevu i na Ribnjak."

Promet će se u to vrijeme posebno reguilirati i zaustavljati. Iz ZET-a su javili da će se preusmjeravati i tramvaji. Nakon povorke gradom, organizatori Pridea su na Ribnjaku prirpemili završni program:

"Na Ribnjaku nas očekuju nastupi, a nakon Ribnjaka idemo u Močvaru na Pride Participaciju koju organizira House of flamingo. Ona počinje u deset sati."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.