Događaji

"ZgPride2016."

U Zagrebu u subotu jubilarna 15. "Povorka ponosa"

U Zagrebu u subotu jubilarna 15.
Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Zagrebu se u subotu održava 15. jubilarna 'Povorka ponosa', na koju su organizatori pozvali građane da svojim dolaskom na "ZgPride2016." pokažu solidarnost, te ih podrže u nastojanju širenja građanskih prava poput slobode i jednakosti, ali i pokažu otpor napadu na slobodu izbora.

"Građani su nas učinili ponosnima kada su na maloj Twitter- anketi, na pitanje zašto dolaze na jubilarnu Povorku ponosa, navodili temeljne ustavne i demokratske vrijednosti", izvijestili su organizatori "ZgPrida" u petak. Posebno su istaknuli jednu poruku podrške "Ako ne mi, tko? Ako ne sad, kad?".

 

Povorka ponosa počet će u subotu, 11. lipnja u 15 sati okupljanjem na Trgu Franklina Roosevelta, ispred muzeja Mimara, proći će središnjim zagrebačkim trgovima i ulicama, te će u parku Ribnjak završiti javnim skupom i koncertom. Organizatori su poručili kako žele da ovogodišnja Povorka ponosa bude najveća do sada kako bi što više ljudi iskusilo osjećaj slobode, ponosa, snagu zajedništva, veselje, ljubav i solidarnost.

Organizirana kolona krenut će sa Trga Franklina Roosevelta u 16 sati prema Trgu Maršala Tita, Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom, Šoštarićevom, Ulicom Ribnjak do Parka Ribnjak.

Zbog povorke će od 16, 40 do 18 sati tramvajske linije koje prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića biti preusmjerene na Glavni kolodvor te će linije 4, 11 i 12 voziti obilazno preko Trg žrtava fašizma, Zvonimirovom i Šubićevom ulicom do Kvaternikovog trga i Maksimirske, a linija 14 Draškovićevom do Trga žrtava fašizma, Zvonimirovom ulicom do Borongaja.

Za vrijeme posebne prometne regulacije, neke će autobusne linije prometovati drugim trasama, a turistički vlakić na središnjem gradskom trgu u to vrijeme neće ostvariti polaske, priopćeno je iz ZET-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.