Događaji

Iskazana zahvalnost predstavnicima vlasti

Pojačano osiguranje francuskog veleposlanstva u Sarajevu

Pojačano osiguranje francuskog veleposlanstva u Sarajevu

Nakon terorističkog napada u Nici poduzete su dodatne mjere osiguranja francuskog veleposlanstva u Sarajevu, potvrdila je u petak francuska veleposlanica u BiH ističući kako će njena zemlja uporabiti odlučnu vojnu silu kako bi uzvratila na napad i kaznila teroriste.

"Suočeni smo sa svjetskim ratom no Francuska će nastaviti udare i u Siriji i Iraku na mjestima gdje napada teroristička središta. Nećemo prestati s ovim udarima i nećemo podleći onome što teroristi žele", kazala  je Claire Bodonyi novinarima.

Dodala je kako je svima bilo jasno da su se napadi poput ovoga u Nici mogli očekivati kao i da se to može dogoditi i ubuduće no to neće utjecati na odlučnost Francuske da se suprostavi terorizmu svim sredstvima i gdje god je to potrebno.

Pogođeni smo ali ostajemo jaki, kazala je veleposlanica podsjećajući kako je na paradi u Parizu 14. srpnja pokazana snaga francuskog oružja i ta će snaga, po njenim rječima, biti iskorištena kako bi se porazio terorizam.

Bodonyi je iskazala zahvalnost predstavnicima vlasti BiH te posebice Islamske zajednice u toj zemlji na izrazima sućuti i potpore dodajući kako je suradnja svih od iznimne važnosti u sučavanju s terorističkom opasnošću.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.