Događaji

Upozorenje HAK-a

Od 15. studenoga obvezna zimska oprema na snježnim dionicama autocesta

Od 15. studenoga obvezna zimska oprema na snježnim dionicama autocesta

Od 15. studenoga do 15. travnja obvezna je uporaba zimske opreme na zimskim dionicama autocesta, izvijestile su Hrvatske autoceste (HAC) na svojim internetskim stranicama.

 

Odlukom o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj propisana je obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u razdoblju od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja sljedeće godine, kaže se u obavijesti HAC-a.

HAC apelira na sve korisnike autocesta da u zimskim uvjetima ne kreću na put bez primjerene zimske opreme.

"Posebice u zimsko vrijeme prije putovanja važno je informirati se o vremenskim uvjetima, stanju i prohodnosti cesta, te pripremiti vozilo u skladu s važećim propisima o korištenju zimske opreme. Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu podsjećamo kako je vožnju tijekom zimskih mjeseci potrebno prilagoditi uvjetima na cesti i upozorenjima, važno je pratiti poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autocesta, kao i obavijesti o eventualnim obilascima", kažu u HAC-u.

Korisnike autocesta i drugih javnih cesta upućuju na redovita izvješća HAK-a i web stranicu HAC-a i drugih upravitelja javnih cesta, gdje se mogu naći pravovremene informacije o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, naročito u vrijeme zimskih uvjeta.

Tijekom putovanja preporučuju imati uključen radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Zimske dionice autocesta su Zagreb (čvorište Lučko) - Karlovac - Bosiljevo - čvorište Maslenica; GP Macelj (granica Rep. Slovenije) -Trakošćan - Krapina - Zagreb (čvorište Jankomir); GP Bregana (granica Rep. Slovenije) - Zagreb - Sl. Brod - GP Bajakovo (granica Rep. Srbije); GP Goričan (granica Rep. Mađarske) - Varaždin - Zagreb (čvorište Ivanja Reka); Čvorište Osijek - Đakovo - čvorište Sredanci i Čvorište Bosiljevo 2 - Delnice - Rijeka (čvorište Orehovica).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.