Događaji

U telećim ćevapima iz Konzuma pronađena salomonela

U telećim ćevapima iz Konzuma pronađena salomonela

Salmonela je pronađena u ćevapčićima s teletinom u Konzumovoj prodavaonici u Rijeci, obavijestilo je Ministarstvo poljoprivrede, a Konzum se odmah ispričao te pozvao kupce da vrate proizvod ako su ga kupili i smatraju da se radi o izoliranom slučaju.

"Tijekom provedbe monitoringa hrane životinjskog podrijetla  kojega provodi Ministarstvo poljoprivrede, u uzorku mesnog pripravka - ćevapčići s teletinom mikrobiološkom analizom utvrđena je prisutnost Salmonella spp.", navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Analiza je dovršena 16. 11. 2016. u Hrvatskom veterinarskom institutu - Veterinarski zavod Rijeka, kada pripravci proizvedeni u navedenom objektu više nisu nalazili u prodaji zbog isteka roka valjanosti".

Ćevapčići su proizvedeni dana 10. 11. 2016. u količini od ukupno 32,5 kg. Upravo je u tijeku inspekcijski nadzor u objektu radi utvrđivanja sljedivosti proizvoda kao i postupaka samokontrola objekta. Nakon potvrđene prisutnosti Salmonella spp., obavit će se i serotipizacija (utvrđivanje o kojoj se vrsti salmonelle radi) u Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb", priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.