Događaji

Dan sjećanja u Vukovaru

Nepregledna Kolona sjećanja

 Nepregledna Kolona sjećanja

25. je obljetnica bitke za Vukovar. Iz dvorišta vukovarske Opće bolnice krenula je nepregledna Kolona sjećanja.

 

Ovaj dan sjećanja još je jedna prigoda za izražavanje dubokog poštovanja i zahvalnosti braniteljima i onima koji su dali život za slobodnu i modernu Hrvatsku, rekao je premijer Plenković.

"Da se uvijek prisjećamo njihove žrtve i da ovo jedinstvo koje vidimo u Vukovaru bude poticaj za djelovanje prema budućnosti", istaknuo je premijer.

Na tom tragu je i jučer održana sjednica Vlade u Vukovaru, nastavlja premijer. U suradnji s gradonačelnikom i županom nastojat će ostvariti socijalni i gospodarski boljitak svih građana Vukovara, u europskom duhu, duhu tolerancije i uz sjećanje i pijetet žrtvi Vukovara. Predsjednik Sabora Božo Petrov naveo je da je 18. 11. dan koji nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti. Neke tragedije ne možemo izbrisati.

"Ali ono što možemo je ponuditi Vukovaru cjelovitu obnovu i pomoć da ponovno bude centar i mjesto sretnijih obitelji. Obnova vodotornja i simbola obrane, želimo poslati poruku da u nama ne stanuje mržnja, već samo volja da ponovno izgradimo blagostanje i mir", rekao je Petrov.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je da je ovo dan sjećanja na naše vitezove, poginule, nestale, sve koji su dali svoje živote za Hrvatsku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.