Politika

Dan sjećanja

Političari u koloni sjećanja u Vukovaru

 Političari u koloni sjećanja u Vukovaru

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako u Vukovar 18. studenoga treba doći i šutjeti jer su u Vukovaru hrvatski branitelji rekli sve:

"Ima trenutaka kada čovjek ne treba puno pričati. Ovo je mjesto pijeteta, zajedništva i solidarnosti, sve drugo što bih rekao bilo bi isprazno. Branitelji su stvorili slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a Vukovar je simbol te pobjede.

Zadaća buduće vlade je da ispravi dio prema Vukovaru, Škabrnji, Gospiću i svim mjestima u Hrvatskoj kao posljedica velikosrpske agresije.

Priželjkujem da će se ta nepravda ispraviti uskoro. Ovo je mjesto posebnog pijeteta prema onima koji su poginuli, izgubili najmilije, ostavili dijelove tijela, ranjeni i slučajno preživjeli," rekao je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Jadranka Kosor u koloni sjećanja u Vukovaru svake je godine, a ove godine pozdravlja jedinstvenu kolonu sjećanja:

"Za sada izgleda da je ovo jedinstvena kolona, onako kako je trebala biti protekle dvije godine. Vukovar nije samo posebno mjesto pijeteta nego mjesto na kojem moramo pokazivati snagu, odlučnost za gledati unaprijed, naravno čuvajući uspomenu na sve ono što se dogodilo. Vukovar je simbol pobjede," rekla je Kosor.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček u koloni sjećanja rekao je kako je ovogodišnja kolona jedinstvena i dostojanstvena:

"Drago mi je da sve prolazi u dostojanstvu, što uistinu žrtva Vukovara na prvom mjestu cijele Hrvatske. Bez obzira na ideološke predznake, vjerujem da će sve proći u miru," kazao je Pavliček. On je dodao kako broj sudinika kolone sjećanja šalje jasnu poruku:

"To je još jedan dokaz da je Vukovar običnom čovjeku u srcu, nekada nismo ni svijesni koliko Vukovar znači ljudima diljem Hrvatske. Pustimo sada političke elite, dokaz je da svake godine na desetke tisuća ljudi dolazi u Vukovar iz cijele Hrvatske i BiH odati počast žrtvi Vukovara i vjerujem da će to ostati trajno," rekao je Pavliček.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.