Crna Kronika

pozivao se na boga

Podignuta optužnica protiv državljanina BIH koji je na Viru slao prijeteće glasovne poruke

Podignuta optužnica protiv državljanina BIH koji je na Viru slao prijeteće glasovne poruke
RTL

Kada je napokon privela državljanina BiH, policija mu je u krvi izmjerila 1,87 promila alkohola u krvi.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 46-godišnjaka porijeklom iz BiH koji je prošle godine na Viru ženskoj osobi poslao tri glasovne poruke u kojima je rekao da će ubiti nju i njezina supruga, prenosi Novi radio.

Istog dana je,  također u Viru, muškarcu poslao tri glasovne poruke sadržaja „uzmi moje stvari i izađi van, nemoj da te ja jebem, majke mi, Alaha mi, zaklat ću te, zaklat ću tebe i M., sve ću vas pobit“ te se zatim popeo na balkon držeći u ruci nož dok je izgovarao:

„Zaklat ću te“, što je kod njih izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i život njima bliskih osoba.

Zbog navedenog nedjela ODO je zatražilo da se muškarca proglasi krivim i osudi na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana.

Na ispitivanju je muškarac rekao da ga je sramota, da se ne sjeća da je ikad bio tako pijan da se ne sjeća svojih riječi, ali da zbog njih žali. Kasnije je vidio poruke koje je slao, da nije čitao sve, ali da je to ono što mu se stavlja na teret.

Žena kojoj je prijetio rekla je kako je muškarac koji joj je prijetio boravio u najmu u kući u kojoj izdaje stanove.

Početkom lipnja prošle godine s njim se u kuću uselio i drugi muškarac, a nakon što je primijetila kako je u stanu ispod stana gdje su živjeli izbila vlaga, te da je račun za vodu jako visok, ušla je s njime u raspravu i shvatila kako je uzrok svemu tome alkohol te mu je rekla da iseli iz stana.

On je to i napravio, ali joj je drugi stanar, koji je ostao u stanu, u noći javio kako mu netko lupa po vratima te da je pozvala policiju. Bivši stanar je otišao prije njenog dolaska, no sljedećeg dana dobila je tri prijeteće poruke, kao i stanar koji je ostao u stanu. On je dodao i kako je vidio bivšeg cimera kako se popeo na balkon, držeći u ruci poveći nož, zbog čega je i tražio da se zove policija.

Kada je napokon privela državljanina BiH, policija mu je u krvi izmjerila 1,87 promila alkohola u krvi.


Reci što misliš!