Crna Kronika

brza reakcija vatrogasaca

U Biogradu buknuo požar na trajektu Kijevo, nema ozljeđenih

U Biogradu buknuo požar na trajektu Kijevo, nema ozljeđenih
Screenshot Radio BNM

U biogradskoj trajektnoj luci oko 10.30 sati buknuo je požar na Jadrolinijinu trajektu Kijevo. Gašenju su u rekordnom roku pristupili lokalni vatrogasci.

Kako doznaje Radio Zadar iz PU zadarske u trenutku izbijanja požara u trajektu nije bilo putnika i prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen.

Čim se požar ugasi policija će provesti očevid kako bi se utvrdili uzroci zapaljenja.

Trajekt Kijevo izgrađen je 1997. godine u Brodogradilištu Kraljevica i dio je serije trajekata koju čine još Laslovo i Ston. Dakle, brod je vrlo star i mještani su se ranije znali žaliti na njega.

Zapovjednik JVP-a Zadar Boris Jović rekao je za RTL da je požar nastao u 10.33 sati te da su s posade pokušali sami prvo ugasiti, ali nisu uspjeli pa su pozvali vatrogasce.

Na terenu je trenutno devet vatrogasaca sa sedam vozila iz JVP-a Biograd, DVD Biograd i DVD Sveti Filip i Jakov.

"Požar se dogodio na brodu Kijevo koji održava državnu liniju Biograd - Tkon. Izbio je u kabinama od posade dok je brod bio vezan te je ubrzo lokaliziran i ugašen.

Zamjenskim brodom osigurat ćemo održavanje linije čim vremenske prilike dopuste, a putnicima je na raspolaganju i alternativni pravac državna trajektna linija Zadar", poručili su iz Jadrolinije.


Reci što misliš!