Crna Kronika

učenici traumatizirani

Prijetnja hladnim oružjem u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu završila bez ozljeda

Prijetnja hladnim oružjem u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu završila bez ozljeda
Tomislav Miletic/PIXSELL

Nepoznata muška osoba upala je u ponedjeljak na nastavu u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu i prijetila hladnim oružjem jednom učeniku, ali su sabranom reakcijom profesorice i učenika spriječene veće posljedice i nitko nije ozlijeđen.

Izjavila je to ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu Zdravka Matinić-Jerčić nakon kriznog događaja i kazala da je bilo "dosta traumatično".

Prijetnja se dogodila oko 13,45 sati i ravnateljica je, neposredno nakon toga, na stepenicama unutar škole srela osobu koja je prijetila i ispratila je do izlaza.

"Tada nije imao ništa u rukama", kazala je i dodala da je mladić izgledao ljuto i rastrojeno te da nije učenik Klasične gimnazije

Napomenula je i da je kolegica u razredu reagirala sabrano te da je situacija brzo dovedena do toga da je ipak napustio učionicu.

Policija je pozvana i u tijeku je njihovo postupanje, kazala je, ali nije željela ulaziti u detalje koji su premet zanimanje policije.

Najvažnije, svi su sigurni, nastava se nastavila odvijati redovno, i svim roditeljima koji su zvali, date su upute, kazala je.

Na pitanje je li se ulaz takve osobe u školu mogao kontrolirati, ravnateljica je odgovorila da u vrijeme međusmjene u školu uđe i iziđe između 700 i 800 učenika, tako da je praktično nemoguće kontrolirati osobe mlađe dobi.

Zaključila je da će uprava, stručne službe i nastavnici uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja postupiti po protokolu za takve situacije da se riješe posljedice traumatičnog događaja i da je učenici lakše prebrode. Također, izrazila je nadu da se takav događaj više neće ponoviti.


Reci što misliš!