Crna Kronika

Droga

Zapljena droge u Zagrebu i Virovitici

Zapljena droge u Zagrebu i Virovitici

Velika količina marihuane - 17 kg - pronađena je u Virovitici, u bačvi zakopanoj u dvorištu obiteljske kuće, a procjenjuje se na 120 tisuća kuna

U Zagrebu je jučer zapljenjeno više od dva kilograma kokaina, vrijednog oko dva milijuna kuna, izvijestilo je Ravnateljstvo policije na izvanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Kokain je pronađen u Jeepu Grand Cherokee kod naplatnih postaja u Lučkom, kod 43-godišnjeg Zagrepčanina već poznatog policiji, koji je zbog kriminalne prošlosti mijenjao i prezime. Ustanovljeno je da je u bijegu od 30. ožujka ove godine, nakon što je deportiran iz Švicarske, gdje je tijekom 2001. godine odslužio zatvorsku kaznu za krijumčarenje tri kilograma kokaina.

"Droga je pakirana na poseban način, prvo je komprimirana pa oblijepljena ljepljivom trakom te posuta mljevenom kavom kako bi se zavaralo policijskog psa, no nije mu uspjelo. Vrijednost zaplijenjene droge na narko tržištu bi dosegla oko dva milijuna kuna", izvijestio je ravnatelj policije Marijan Benko.

Velika količina marihuane - 17 kg - pronađena je u Virovitici, u bačvi zakopanoj u dvorištu obiteljske kuće, a procjenjuje se na 120 tisuća kuna.

Policija je izvijestila da je ove godine zaplijenjeno tri puta više kokaina u usporedbi s prošlom godinom, čak 16 kilograma. Stanje sigurnosti Benko je ocijenio povoljnim, dodajući da je u prvih 10 mjeseci zabilježen pad kriminaliteta za šest posto.


Reci što misliš!