Crna Kronika

Zapljena droge

Zagreb: policija zaplijenila 176 grama heroina

Zagreb: policija zaplijenila 176 grama heroina

Vrijednost pronađene droge dosegnula bi u prodaji 50.000 kuna

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su s 23 na 24. lipnja kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana te tom prilikom zaplijenili 176 grama heroina, osam tableta heptanona i dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba.

Vrijednost pronađene droge dosegnula bi u prodaji 50.000 kuna, rekla je glasnogovornica. Dodala je da je protiv obojice osumnjičenika podnesena kaznena prijava zbog preprodaje droga te da je 34-godišnjak zbog prije raspisane potrage priveden u zatvor u Karlovcu, a 31-godišnjak je priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Zagrebu.

Policija je od 2005. tražila toga 34-godišnjaka jer je trebao služiti zatvorsku kaznu zbog nekoliko desetaka kažnjivih djela, poglavito teških krađa i zloporabe opojnih droga.

Policija je 23. lipnja rano poslijepodne u zagrebačkome naselju Jarunu legitimirala 31-godišnjaka i tom prilikom kod njega pronašla 10 grama heroina. Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je drogu neposredno prije legitimiranja kupio od 34-godišnjaka. Njega je policija naknadno uhitila, također na području Jaruna, i tom prilikom pronašla pet grama heroina.

Istoga dana navečer, na temelju naloga istražnoga suca Županijskoga suda u Zagrebu, policija je premetnula stan u kojem je 34-godišnjak neprijavljen boravio. Pronašla je 161 gram heroina, pakiranog u više plastičnih vrećica te dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine i veću svotu kuna i deviza.


Reci što misliš!