Crna Kronika

Maloljetni zločinci

London: 21. mladić ove godine ubijen nožem, uhićen tinejdžer

London: 21. mladić ove godine ubijen nožem, uhićen tinejdžer

Nasilje i ubojstva noževima postali su jednom od najvažnijih političkih tema u Londonu proteklih tjedana zbog eksplozivnog porasta nasilnih ubojstava uglavnom nožem među mladima na ulicama prijestolnice

Londonska policija u petak je uhitila 16-godišnjeg tinejdžera, osumnjičenog da je prošle noći u južnom dijelu grada nožem ubio 18-godišnjaka, ukupno 21. mladića koji je od početka ove godine ubijen nožem u engeskoj prijestolnici, objavio je Scotland Yard.

Osumnjičeni mladić uhićen je u njegovom domu u Brixtonu u ranim jutarnjim satima.

Glasnogovornik londonske policije rekao je da su policajci zbog dojave o tuči pozvani u četvrtak u Lambeth, na jugu Londona, gdje su otkrili mladića koji je bio nožem izboden u želudac. "Odvezen je u ozbiljnom stanju u bolnicu na jugu Londona, gdje je podlegao ranama".

Policija je naknadno objavila da je žrtvi bilo 18 godina.

Nasilje i ubojstva noževima postali su jednom od najvažnijih političkih tema u Londonu proteklih tjedana zbog eksplozivnog porasta nasilnih ubojstava uglavnom nožem među mladima na ulicama prijestolnice.

Engleska i velška policija zaprimila je 22.151 prijavu zbog napada hladnim oružjem 2007. i 2008. godine, objavio je Home Office. London, gdje je od hladnog oružja smrtno stradao 21 adolescent od početka godine, grad je s najviše zaprimljenih prijava - 7049.

Home Office ističe kako je, usprkos nedavnim događajima, kriminal u cjelini pao za devet posto u 2007., prema podacima policije.


Reci što misliš!