Crna Kronika

Krivotvorenje

Krivotvorio potvrde o zaposlenju i isplatne liste

Krivotvorio potvrde o zaposlenju i isplatne liste

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je 29-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe poduzeća tijekom 2005. godine izradio krivotvorene potvrde o zaposlenju i isplatnu listu za 56-godišnjakinju i 28-godišnjaka

Jučer je podnesena kaznena prijava protiv 29-godišnjaka iz Drniša, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje službene isprave.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je 29-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe poduzeća tijekom 2005. godine izradio krivotvorene potvrde o zaposlenju i isplatnu listu za 56-godišnjakinju i 28-godišnjaka iz Zagreba.

Tako sačinjene isprave 56-godišnjakinja je predala u banku pri sklapanju ugovora o kupnji osobnog vozila, a kada joj je odobren kredit od oko 150.000 kuna, vozilo je preuzela i nakon toga ga preprodala, a da pri tom nije otplaćivale rate kredita.

Na isti način je i 28-godišnjak dobio kredit za kupnju motocikla (oko 115.000 kuna), koji je kasnije preprodao, a nije otplaćivao rate kredita. Protiv oboje je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinilo kazneno djelo Prijevara i Krivotvorenja isprava.


Reci što misliš!